De ultimata arbetshandskarna för nordiska förhållanden

De ultimata arbetshandskarna för nordiska förhållanden

Det finns ingen anledning att frysa om fingrarna. Nya Workhand Dry Neon har allt du behöver i en handske för vinterbruk.

Vi som bor i Sverige vet att slask, snösörja och kyla är något vi inte kan göra något åt. Men denna nyhet från Workhand kan i alla fall se till att göra de mest krävande arbetsdagarna långt mer komfortabla och varma.

Med denna handske har vi verkligen tänkt på allt. Den sömlösa teknologin och greppbeläggningen gör det möjligt att utföra manuellt finarbete utan att behöva ta av handskarna. Samtidigt håller de dig varm och torr under hela arbetsdagen, säger Tom Stokke, ansvarig för produktutveckling på Workhand.

Maximal fingerfärdighet, även i kyla

Dry Neon tillverkas i flera lager, en metod som bland annat används i skidhandskar. Dessa består ofta av en skalhandske och en foderhandske. Det här är exakt vad Workhand blev inspirerad av i utvecklingen av Dry Neon. Det yttre stickade lagret har en "antiwet"-behandling och doppas två gånger i nitrilgummi. Insidan är en sömlös, varm innerhandske, som du inte drar ut. Handsken består av två lager nitrilgummi, ett skallager av textil plus varmt foder.

-Under många år har vi arbetat med att utveckla greppbeläggning som fungerar optimalt. Handflatan har ett tunt nitrilmembran som är vatten- och oljebeständigt. Det yttre greppskiktet är dränerar bort vatten så att handsken inte kyls, blir tung och tappar form. Dessutom ger den släta ytan ett bra antislip-grepp, säger Stokke.

Pulsområdet vid handleden är viktigt för att hålla värmen när temperaturen sjunker mot och under noll. Därför har Dry Neon en särskilt tjock och stark mudd.

- Som en extra detalj har vi lagt till ett igenkännbart orange slitagegrepp vid tumroten. Detta gör handskarna slitstarka, så att de håller längre, förklarar marknadschefen.

Högteknologisk produktionsmetod

Automatiserad handskproduktion har öppnat en ny värld av effektivitet och prisvänlighet. Samtidigt har denna metod tidigare gett färre möjligheter för anpassning än traditionella specialtillverkade handskar som sys samman från olika delar. Därför arbetade Workhand under lång tid för att optimera produktionen - och resultatet blev Dry Neon.

- Automatiserad handskproduktion innebär att stickmaskiner stickar sömlösa foderhandskar i olika typer av garn, som vid behov förstärks med glasfiber- eller stålarmering. Slutligen får handsken en stickad mudd runt handleden eller en högskaftad manschett innan den doppas i naturgummi, syntetiskt gummi eller mjukgjort plast. Tidigare har denna fas inneburit att en del av flexibiliteten har tappats, men med vår nya metod undviker vi det problemet, betonar Stokke.

 

Egenskaper:

  • Vatten- /oljetätt nitrilgummi
  • Varmt och ulligt foder
  • Antislip-grepp
  • Dubbelstickad pulsvärmare
  • Vattenavvisande ytterlagerLäs mer om Dry Neon...


Relevanta artiklar:

Micro Paint - En kompromissløs malehanske

Micro Paint - En kompromissløs malehanske

Som profesjonell maler er hansker et evig irritasjonsmoment. Mange malere tar av og på seg hanskene utallige ganger i løpet av arbeidsdagen fordi de klør og blir klamme, eller for å gjøre finarbeidet.

Läs mer

Micro Touch - Nå enda bedre!

Micro Touch - Nå enda bedre!

Hansken sitter nå enda bedre og tettere på hånden! Vi har oppgradert strikkemetoden som følger fordypning i lillefingeren. I tillegg til forhåndsvasking i maskin og Øko-Tex® 100 standard for trygge tekstiler, er AIR Micro Touch™ nå Sanitized®. Funksjonen beskytter hansken mot bakteriell vekst og lukt, mugg, biofilm og alger.

Läs mer