Micro Paint - En kompromisslös målarhandske

Som professionell målare är handskar ett ständigt irritationsmoment. Många målare tar av och på sig handskarna otaliga gånger under en arbetsdag på grund av att de kliar och blir fuktiga, eller för att göra detaljarbete.

I många fall måste man välja mellan nödvändiga egenskaper. Ska du ha en tät handske som håller händerna rena och skyddade från lösningsmedel eller en bekväm handske som låter dig jobba obehindrat? Och finns det egentligen kvalitetshandskar som är tillverkade på ett miljövänligt vis?

 

Vi på Workhand ville ha ett slut på alla kompromisser. Det kunde ju inte vara omöjligt att tillverka en handske som både andas och ger full rörlighet, utan att skada kropp och miljö. Därför utvecklade vi Air Micro Paint. För att ta reda på om den levde upp till förväntningarna var vi tvungna att testa den. Vi letade upp en testperson som ställer högre krav på målarhandskar än de flesta: Graffitikonstnären KidOne.

 

 

Sitter som gjutna

KidOne har hållit på med graffiti sedan 1984, ofta vid kallt och vått väder. De handskar han använder måste därför ge bra skydd utan att begränsa den konstnärliga fingerkänslan.

 

– Jag har provat det mesta som finns på marknaden, berättar KidOne. – Allt från tunna latex-handskar till tjockare målarhandskar. De flesta modeller är helt värdelösa. Antingen är de för tunna och blir därmed för kalla, eller så är de styva och har för lite rörlighet. Men Air Micro Paint från Workhand är helt speciella! De sitter som gjutna, man får bra känsla när man håller i sprayburken, samtidigt som de behåller värmen utan att det blir fuktigt. Detta var verkligen ett uppvaknande för mig. Äntligen något som kan användas!

 

Hudvänliga handskar

Air Micro Paint är en sömlös fodrad handske tillverkad i en blandning av nylon och lycra. Handflatorna är doppade i skumnitril, vilket är en syntetisk gummityp som skyddar och isolerar. Materialet har dessutom god andningsförmåga och ger utmärkt grepp.

 

Workhand använder en vattenbaserad tillverkningsmetod som är skonsam för miljö och människor. Detta gör att handskarna är något dyrare att tillverka, men Workhand tycker att det är värt det. Handskarna innehåller inga allergener och avger inga gaser eller andra skadliga ämnen vid användning. De har inte heller någon plastbeläggning på insidan som skrapar mot huden och ger en obehaglig känsla.