Øko-Tex® - trygga textilier

Øko-Tex® - trygga textilier

OEKO-TEX® Standard 100 är ett globalt erkänt, oberoende test- och certifieringssystem för textilråvaror, halvfabrikat och slutprodukter. Exempel på handskar som kan certifieras är stickade handskar som är överdragna helt- eller delvis med en beläggning.

Sedan introduktionen 1992 har OEKO-TEX® tagit hänsyn till viktiga bestämmelser i lagen, så som förbjudna azofärgämnen, formaldehyd, pentaklorfenol, kadmium, nickel etc. samt många andra skadliga kemikalier som ännu inte är reglerade i lagen. Med sin långa erfarenhet bidrar OEKO-TEX® Standard 100 till hög och effektiv produktsäkerhet utifrån konsumentens synvinkel, som i många fall går långt bortom nuvarande nationella och internationella standarder. Omfattande produktkontroll och regelbunden revision av företagen säkerställer också att industrin har en globalt hållbar medvetenhet om ansvarsfull användning av kemikalier.

Relevanta artiklar:

Vil du ha DMF-gift i PU-hansken?

Vil du ha DMF-gift i PU-hansken?

I senere tid har vi sett betydelige fremskritt i utvikling og produksjon av lette hansker som fungerer som et ekstra hudlag. Innenfor denne nye trenden er det mest kjente alternativet, løsemiddelproduserte PU-hansker. Dette er sømløse fôrhansker trukket på stålformer som blir dyppet i tanker med fleksibel plast.

Läs mer