Vill du ha DMF-producerade PU-handskar?

Vill du ha DMF-producerade PU-handskar?

Under senare tid har vi sett stora framsteg inom utveckling och produktion av lätta handskar som fungerar som ett extra hudlager. Inom denna nya trend är det mest kända alternativet lösningsmedelsproducerade PU-handskar. Dessa är sömlösa, stickade textilhandskar som dras på handformar av stål som doppas i tankar med flexibel plast.

För att tillverka PU-handskar används en organisk förening som kallas dimetylformamid (DMF). Denna förening skapar en kemisk reaktion som gör att den flexibla plasten kan expandera och fästa effektivt på den sömlösa textilhandsken. Detta är en effektiv och prisvärd teknik att göra handskar på.

DMF är dock ett ämne som kan leda till allvarliga allergiska reaktioner i olovlig mängd. Inom vissa industrisektorer får kvinnor inte arbeta i DMF-produktionsmiljöer, eftersom substansen kan vara hormonstörande. DMF är också en miljöbelastning eftersom det förbrukas stora mängder vatten för att skölja handskarna rena. DMF innehåller giftiga ämnen som inte får släppas ut i naturen. I Kina, en stor tillverkare av DMF-handskar, måste fabrikerna ha deponeringsutrymmen för lagring och återvinning.
Tom Stokke på Workhand har besökt sådana anläggningar. Det finns ingen tvekan om att starkare fokus på miljö och hälsa i Kina, driver igenom produktion som skyddar den moderna livsstilen där.

Vattenbaserad teknologi ett bra alternativ

DMF-producerade PU-handskar har lågt pris. Beläggningen på utsidan tränger in på insidan och beläggningen nöter mot huden och ger värmeutveckling från handflatan som orsakar obehaglig svett och fuktiga händer. Alternativ till billiga DMF-producerade PU-handskar finns tillgängliga - Vattenbaserad beläggningsteknik som är både miljövänlig och hudvänlig.
Extrakostnaden är obetydlig när man överväger fördelarna. Vattenbaserad PU andas och den flexibla plasten är inte i kontakt med huden. Ett rent och mjukt foder är det enda du känner. Vattenbaserade PU-handskar är svettreducerande och du slipper svettiga händer.

Workhand är angelägna om att du ska ha världens bästa handskar och vi arbetar med en kinesisk fabrik som producerar DMF-fria PU-handskar för oss. Vår första modell är Workhand AIR Micro Touch som har dessa funktioner:

  • Miljövänlig och hudvänlig (DMF-fri)
  • Trygga textilier (OEKO-TEX® godkända)
  • Beläggning som andas/ventilerar
  • Slitstark (EN388: 4.1.3.1)
  • Fungerar som ett extra hudlager (fingertoppskänsla och elastisk)
  • Pekskärm funktion
  • Prisvärt skydd för dina händer
  • Hängande etikett med all information enligt PSU-förordningen
Relevanta artiklar:

Øko-Tex® - trygge tekstiler

Øko-Tex® - trygge tekstiler

ØKO-TEX® Standard 100 er et globalt anerkjent, uavhengig test- og sertifiseringssystem for tekstilråvarer, halvfabrikata og sluttprodukter. Eksempler på hansker som kan sertifiseres er strikkefôr som er overtrukket med belegg.

Läs mer