Workhand bryter med ATG

Workhand bryter med ATG

Den 13 juli 2020 löper avtalet ut som Workhand har med ATG på handskar i Sverige. Det innebär att Workhand får full frihet att koncentrera sig på egna innovationer och lanserar i samma ögonblick flera nya handskserier.

Arbetat fram under flera år

Workhand´s nya teknologier har tagit flera år att utveckla, och entreprenören själv ligger bakom flera av innovationerna och har därför varit mycket nära processen hela vägen.

– Inget lämnas åt slumpen med de här handskarna. All utveckling har skett utifrån användarnas önskemål, och vi har arbetat stenhårt under en lång tid med de nya teknologierna. Nu ser vi fram emot att visa upp dem, säger den entusiastiska entreprenören.

För att säkerställa att handskarna sitter som gjutna används den revolutionerande MagicKnit-teknologin, en ny datoriserad stickteknik som Workhand anammat.

– Det här är något helt nytt och säkerställer en optimal passform med en 4-vägs stretch som stickas efter handen. Handskarna kommer alltså att lägga sig väldigt tätt intill huden och du kan knappt känna att du bär handskar. Vi har också sett till att handsken har extrem luftcirkulation så att den kan behållas på hela dagen, säger Tom Stokke.

Hållbara handskar

Handskserien Dry-Fit är tillverkad av SmartFiber-garn från återvunna plastflaskor. Hela Dry-Fit-serien är Oeko-Tex® certifierad och handskarna innehåller inga giftiga ämnen. De tvättas också före paketering och Workhand använder ekovänligt tryck, nedbrytbara påsar och miljövänligt papper.   "Vi vet att handskar ofta slutar som avfall, vilket är anledningen till att vi vill hjälpa människor att göra smarta och hållbara val utan att kompromissa med vare sig kvalitet, hållbarhet eller komfort", avslutar grundaren Tom Stokke

Fakta om teknologierna för Workhand Dry-Fit-serien:

  • AirFlow™ säkerställer full luftcirkulation
  • Non-Slip™ är en halksäker beläggning med supergrepp i våta och oljiga miljöer
  • MagicKnit™ har 4-vägs stretch stickad efter handen
  • ProLong™ säkerställer att handsken är konstruerad för att hålla längre. Testad med Martindaleskalan.
  • SmartFiber™ är innovativa fibrer som spunnits samman med garn från återvunna plastflaskor för extra mjuk och flexibel känsla